WIE zijn wij?

LEIF is een open initiatief van mensen en verenigingen die streven naar een waardig levenseinde voor iedereen. Daarbij staat respect voor de wil van de patiënt centraal. LEIF werd begin 2003 opgericht naar aanleiding van de wettelijke regelingen rond patiëntenrechten, palliatieve zorg en euthanasie, die in 2002 van kracht werden.

LEIF ontstond als een open forum voor artsen, zorgverleners, patiënten en hun familie omdat slechts weinig mensen vertrouwd zijn met de inhoud van deze wetten. Vandaar ook dat steeds meer (bekende) personen en verenigingen deze organisatie (onder)steunen en in de verf zetten.

Op vrijdag 3 oktober 2014 werd de oprichting van het onthaalpunt LEIF Antwerpen in het ZNA Sint Erasmus voorgesteld aan de pers en ging de dienstverlening van LEIFantwerpen van start. De gestage bevraging noopte al na enkele jaren tot uitbreiding en zo werd het onthaal overgebracht naar de huidige locatie in de Huisartsenwachtpost Antwerpen Oost, nabij AZ Monica in Deurne.

Het onthaalpunt LEIFantwerpen werkt volledig met inzet van een team van vrijwillige medewerkers, die een gepaste opleiding kregen om de dienstverlening optimaal te kunnen verstrekken.

Wenst u dit team te versterken met uw engagement en inzet? Neem gerust contact met ons op (meer info HIER)

Raad van Bestuur

Vrijwilligers Onthaal

LEIF Antwerpen vzw
Maatschappelijk adres: Muggenberglei 278, 2100 Deurne
Ondernemingsnummer: 0544 457 040