Lancering LEIF Antwerpen

Oprichting LEIF Antwerpen voorgesteld, in aanwezigheid van Marleen Merckx en Sven Pichal

Op vrijdag 3 oktober werd de oprichting van het LEIF Antwerpen infopunt in het NZA Sint Erasmus voorgesteld aan de pers.

Het infopunt wordt een plaats waar iedereen – patiënten, naasten en ook zorgverleners – terecht kan met vragen over het levenseinde. Vandaag weet men niet altijd waar terecht voor antwoorden rond de wetgeving of de ruime medische en keuzemogelijkheden die hiermee gepaard gaan. Die informatie is net cruciaal voor een goede zorgplanning voorafgaand aan het levenseinde. Want in België zijn 1 op 2 overlijdens het gevolg van een medische beslissing.

Goed opgeleide vrijwilligers van het infopunt bieden een luisterend oor, geven objectieve informatie, helpen bij het invullen van wilsverklaringen, geven advies en kunnen eventueel doorverwijzen voor een consultatie bij een LEIFarts. Want alle vragen over het levenseide verdienen een antwoord.

van l. naar r.: Jacinta De Roeck, Sven Pichal; Marleen Merkcx en Dr. Wim Distelmans

van l. naar r.: Jacinta De Roeck, Sven Pichal; Marleen Merkcx en Dr. Wim Distelmans

Actrice Marleen Merckx en radio- en tvmaker Sven Pichal zetten bij die gelegenheid mee hun schouders onder het initiatief. Zij werden bereid gevonden het peterschap van dit LEIFpunt op te nemen en vulden toen zelf hun wilsverklaringen in, zodat hun wensen alvast op papier staan.

Getagd met